Vivències

VIDA INDEPENDENT

ECOM, juntament amb les persones amb discapacitat física i experiència en vida independent que en formen part, inicia la campanya VIDA INDEPENDENT #feselpas a les xarxes socials.
Hi ha encara molts persones amb discapacitat física que no creuen que sigui possible viure independents. Volem estimular-les perquè puguin prendre consciència de si mateixes com a persones amb plena autonomia i que, si volen, avancin cap a la filosofia de la vida independent. Volem acompanyar-les i facilitar-los el canvi.

Entrevista

Foto carnet albertDes de quan gaudeixes del Servei d’AP?

Crec que vam començar el projecte a l’any 2006

Vas haver de fer molts tràmits per aconseguir-ho?

Al començament va ser molt pesat, tant jo com a usuari, com el meu assistent personal, vam haver de fer cursos de formació, seguiment del projecte, hi vam haver de desplaçar-nos moltes vegades a Lleida. Nosaltres estem vivint a 175 kilòmetres de la ciutat.

Quins canvis ha suposat en la teva vida el fet de tenir un AP?

Doncs els canvis son importants, passes de dependre sempre d’una persona, normalment un familiar, a tenir una persona que està a la teva disponibilitat per ajudar-te a fer tot allò que necessites.

El Servei d’AP et permet participar més en la teva comunitat? et permet fer mes activitats? Quines?

El fet de tenir un assistent personal et permet la possibilitat de participar en tot allò que vulguis, no necessariament en coses de la comunitat.

Una de les activitats que jo practico es l’esquí. També molts dies agafo la meva cadira elèctrica hi vaig a la hípica a veure els cavalls.

El fet de poder decidir l’atenció rebuda suposa un gran canvi respecte a altres models assistencials més rígids i en que l’usuari fa poc més que de receptor?

Doncs si, el fet de tenir un assistent personal, et permet decidir a tu mateix. Aprens a gestionar, hi ha organitzar-te la vida a les teves necessitats. Decideixes fer les les teves coses a la teva manera. Sempre d’acord amb el teu assistent personal.

Com es el teu dia a dia am servei d’AP?

El meu dia a dia, es com la vida de qualsevol persona, fas les activitats segons tens programades. T’aixeques al matí hi fas les teves coses rutinàries, algun dia vas al metge, a passejar a comprar, al banc, depent de les necessitats. No pel fet de tenir un assistent personal estàs obligat a fer alguna activitat cada dia.

Recomanaries a les persones amb discapacitat el servei?

Jo recomanararia a totes les persones que necessiten d’una altra persona per poder fer coses, per les activitats de la vida diària, per poder desplaçar-se, etc, el servei d’un assistent personal, per poder viure hi gaudir de la vida com la resta dels humans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s