Filosofia

130607-turismo-accesible-tardeLa Filosofia mundial de Vida Independent, es constituïx en un nou pensament teòric-pràctic entorn de la realitat humana, denominada “diversitat funcional”.

La Filosofia de Vida Independent entén, per contra, que la diversitat funcional té lloc en la mesura que la societat no està dissenyada per a acceptar la diversitat dels seus individus i per tant els discrimina impedint-los l’accés a la plena participació social en igualtat d’oportunitats. D’aquesta manera, la responsabilitat deixa d’ésser de l’individu i es trasllada a la societat. Derivada d’aquesta consideració neix la necessitat d’eliminació de les barreres per a facilitar la participació activa que ha dut d’una banda als desenvolupaments de l’accessibilitat integral i al disseny per a tots, i per un altre a les reivindicacions socials i a la conscienciació de la societat per a assolir un model d’atenció de les necessitats més just i respectuós amb la voluntat de la persona amb discapacitat.

Les dones i homes amb diversitat funcional reclamen el seu dret individual i col•lectiu a viure de manera activa i independent, estant inclosos/as en la comunitat, amb els suports humans necessaris (Assistència Personal).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s