Servei de bus accessible Lleida-Alpicat-Lleida

Durant 2019 es van establir unes millores en el funcionament i infraestructura de l’autobús que cobreix la ruta Lleida – Alpicat – Lleida. Entre aquestes millores, des del grup d’accessibilitat en destaquem que l’autobús ja és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. A més, entre d’altres accions, s’ha establert més freqüència de viatges des de Lleida a Alpicat i viceversa, de manera que el servei actual de transport que uneix ambdós municipis ha millorat considerablement en els darrers mesos.

novaliniabusexpressSegons van informar l’Alcalde d’Alpicat i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, aquest nou bus exprés reforça les franges horàries de dilluns a divendres feiners de forma que els trajectes es cobreixen amb més freqüència que abans, arribant a 1 trajecte a cada hora en ambdós sentits. A més els horaris dels trajectes que cobreix aquest autobús estan pensats per a que les persones que hagin d’agafar algun tren de Renfe puguin fer-ho, apropant-se al màxim als horaris ferroviaris per facilitar l’ús d’aquests serveis. També s’ha incorporat una nova parada a Alpicat, a la zona Urbanització, tant d’anada com de tornada, en la qual l’autobús s’aturarà sempre que algú ho hagi sol·licitat des de l’interior del mateix mitjançant un polsador i/o avisant el/la conductor/a del vehicle.

La conversió de l’actual línia regular en una línia de bus exprés aporta altres canvis, com l’estètica dels pals de parada i marquesines existents, que s’han arreglat i s’han identificat amb els colors de la xarxa exprés.cat. També s’ha millorat la senyalització tant horitzontal com vertical de les parades d’Alpicat. Pel que fa als vehicles, n’hi haurà un que tindrà la imatge diferenciada de l’exprés.cat i que cobrirà pràcticament la totalitat de les expedicions. Els vehicles seran totalment accessibles i disposaran de Wi-Fi.

Les persones amb mobilitat reduïda que vulguin fer ús d’aquest autobús hauran d’avisar a la companyia (en aquest cas Autocars Morell), trucant al telèfon habilitat per a tal fi (973 73 60 33), amb una previsió de 1 a 2 dies previs.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.