S’aprova pel Consell de Ministres la reforma que acabaria amb el tracte discriminatori de les persones amb discapacitat.

El Consell de Ministres va aprovar divendres passat l’avantprojecte de reforma de l’article 49 de la Constitució que el Congrés dels Diputats ha elevat al Govern central per eliminar els termes ‘disminuït’ ‘minusvàlid’ per ‘persones amb discapacitat’ i afegir la protecció i promoció dels drets d’aquest col·lectiu.

El text de la reforma s’ha creat a partir de la proposta aprovada en la Comissió de Polítiques Integrals de Discapacitat del Congrés dels Diputats, que ha comptat, a més, amb la participació del Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

images (1)S’espera que aquesta iniciativa, segueixi comptant amb un “ampli suport polític i social”, sent la “avantsala de la necessària i més profunda reforma social que necessita la Constitució”, 40 anys després de la seva aprovació.

La reforma de l’article 49 quedaria de la següent manera en cas de superar els tràmits previstos:

  • Les persones amb discapacitat són titulars dels drets i deures previstos en aquest títol en condicions d’igualtat real i efectiva, sense que pugui produir-se discriminació.
  • Els poders públics realitzaran les polítiques necessàries per a garantir una vida participativa, autònoma i independent a les persones amb discapacitat.
  • Es regularà la protecció forçada de les persones amb discapacitat per al ple exercici dels seus drets i deures.
  • Les persones amb discapacitat gaudeixen de la protecció prevista en els acords internacionals que vetllen pels seus drets.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.