Oberta la convocatòria de l’Ajut de Suport a l’Autonomia en la Pròpia Llar

L’objectiu d’aquest Programa és contribuir al desenvolupament de les persones amb discapacitat en les activitats de la vida diària, tant a la seva llar com a la comunitat, i possibilitar-ne l’autonomia.

El Programa de suport a l’autonomia de la pròpia llar s’adreça a persones amb discapacitat física, psíquica i/o problemàtica social derivada de malaltia mental que volen viure soles, en parella o amb altres persones quan aquestes siguin beneficiàries del programa de suport o que tinguin reconegut un grau de dependència igual o superior al grau I o amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 65 %, i que necessitin suport personal per al desenvolupament d’una vida autònoma, un màxim de quatre, i que requereixen un determinat suport per poder gestionar-se i ser més autònomes.

Les persones sordcegues que necessiten un suport diari a la llar però no la presència permanent d’una persona cuidadora també poden ser beneficiàries d’aquest Programa.

 

IMG_6075

 

 

La gestió d’aquest Programa es porta des dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família i, segons l’ordre de creació d’aquest Programa, es tracta d’ajudes que s’adrecen a persones físiques i que s’atorguen a la persona beneficiària.

 

 

 

Que fa ASPID com entitat col·laboradora acreditada?

A partir d’un programa individualitzat dissenyat conjuntament amb les persones beneficiàries d’aquest ajut, es valora en quines àrees necessiten suport, com la comunicació, l’autocura, la gestió de la llar, les habilitats socials, l’ús de la comunitat, l’autodirecció, la salut, les competències acadèmiques, l’oci o el treball.

D’aquesta manera, se’ls ofereix un suport ajustat a les seves necessitats per aconseguir una millora en les capacitats i habilitats.

El termini per a la presentació dels formularis de sol·licitud és del 18 de juliol al 17 de setembre de 2018.

Si estàs interessat/da en sol·licitar aquest ajut o vols rebre més informació no dubtis en posar-te en contacte amb l’Oficina de Vida Independent de ASPID. al telèfon 973228980 o al e-mail mgomez@aspid.cat. 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.