Oberta la convocatòria d’ajuts per al lloguer d’habitatges

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una nova convocatòria d’ajuts per al pagament del lloguer a la qual s’hi poden acollir les persones que siguin titulars d’un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual.

lloguer

 

 

El termini de presentació de sol·licitud finalitza el 29 de juny de 2018.

 

 

Requisits:

  • Acreditar la residència legal a Catalunya durant cinc anys, dos dels quals han d’ésser immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, llevat de les persones catalanes retornades que compleixin els requisits establerts a la Llei 25/2002, de 25 de novembre.
  • Estar en risc d’exclusió social i acreditar uns ingressos de la unitat de convivència no superiors a 1,5 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya), ponderat segons nombre de membres i zona geogràfica.
  • No pagar un lloguer mensual per l’habitatge superior a 400 euros a la demarcació de Lleida.
  • Tenir domiciliat el cobrament de la prestació en una entitat financera.
  • Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer o del sotsarrendament en el moment de presentar la sol·licitud.
  • Pagar el lloguer de l’habitatge per mitjà de transferència bancària, ingrés en compte o rebut domiciliat o rebut emès per l’administrador de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud. No s’accepta cap altre tipus de pagament en metàl·lic.

L’import mensual de la prestació és d’un màxim de 200 euros i d’un mínim de 20 euros, quan el resultat dels càlculs que determinen l’import sigui inferior a aquesta quantitat. La convocatòria estableix el preu màxim que pot tenir el lloguer objecte de subvenció i els màxims de renda familiar que ha de tenir la unitat econòmica de convivència per poder gaudir d’aquest ajut. En aquest sentit, per als habitatges de la demarcació de Lleida son 400 euros mensuals.

On es pot sol·licitar?

Es podran sol·licitar a les borses de mediació per al lloguer social i a les Oficines locals d’habitatge.  En cas que la vostra població no hi hagi cap oficina local d’habitatge, ni d’àmbit municipal ni comarcal,  podeu adreçar-vos a les diferents seus territorials de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Per a més informació contacteu amb Mª José Gómez al tele`fon 973228980 o al correu electrònic mgomez@aspid.cat

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.