Activitat “la vida independent comença a l’escola” realitzada a les Escoles: Mare de Deu del Carme, d’Alcoletge i la Rossella, de Rosselló

Des del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (CRAPVI), projecte promogut per Aspid en col·laboració amb la Fundació Esclerosi Múltiple i Aremi, es continua amb el programa d’educació i sensibilització a les escoles sobre la discapacitat física.

.L’activitat “La Vida Independent Comença a l’Escola”, vol apropar als nens i nenes en edat escolar de primària, la realitat amb la que conviuen les persones amb discapacitat, els reptes a què s’enfronten i a la vegada normalitzar una situació o realitat social que en alguns casos ja és present a l’escola, fent-ho a través del joc.

En aquest cas, el dia  14 de març es va realitzar l’activitat a l’Escola Mare de Deu del Carme d’Alcoletge amb la participació de 56 alumnes de 3er i 4rt de primaria i el 20 d’abril a l’escola la Rossella, a Rosselló, amb la  participació de 26 alumnes de sisé de primària.

L’objectiu principal és experimentar i reflexionar sobre les barreres físiques, socials i de comunicació que han de superar les persones amb discapacitat per posar en evidència la necessitat d’eliminar-les. Aprendre a acompanyar i ajudar a una persona amb problemes de mobilitat. Així com, fomentar valors cooperatius i de col·laboració amb possibles amics/gues o companys/es amb discapacitat.

Aquesta iniciativa consisteix en una xerrada oberta a preguntes i activitats “pràctiques” perquè els alumnes aprenguin a través del joc què sent una persona amb discapacitat, ja sigui visual o de mobilitat.

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.