Lazzus és l’app que et dirà quins llocs d’interès hi ha al teu voltant

Tots ens hem vist en la situació de trobar-nos en una ciutat desconeguda, bé per oci o bé per altres necessitats. Uns primers moments de dubtes i no saber molt bé cap a on tirar, situació que implica més dificultat en el cas de patir una discapacitat visual. Per ajudar-nos en aquest sentit, des NeoSenTec llancen Lazzus per a iOS y Android.

lazzus logo

L’app funciona mitjançant suaus indicacions de veu dels llocs d’interès que hi ha al nostre voltant. Les locucions aniran succeint segons anem enfocant amb el mateix terminal, a manera de punter o llanterna. Es repetiran amb un interval de segons per tal de no saturar a l’usuari.

lazzus

Lazzus compta amb dades de diverses fonts sobre els llocs d’interès. L’usuari pot anar marcant com a favorits els punts que vulgui, o bé crear nous punts d’interès, podent anar formant així un mapa personalitzat amb tots ells. Permet configurar tant l’amplitud com la distància del camp de visió, així com quines alertes volem tenir actives. Podrem també seleccionar quins elements mostrar segons els nostres interessos marcant unes o altres categories.

En obtenir el senyal de GPS, l’app descarrega tots aquests punts gràcies al fet que funciona per sincronització, la qual permetrà que els nous punts també vagin apareixent, de manera que la informació que l’usuari rep estigui sempre actualitzada. L’app ofereix la possibilitat de registre per mail de manera que l’usuari té un compte en què es guarden els punts d’interès.

El mòbil com a brúixola i com a guia

Des de la app recomanen que no hi hagi cap objecte magnetitzable ni un metall prop del telèfon a l’utilitzar-lo ja que podria interferir amb els sensors, augmentant la possibilitat que hi hagi errors en la precisió. També indiquen que és millor si el terminal està en horitzontal, si bé això no és necessari.

Així, Lazzus es tracta d’una app accessible per a invidents i discapacitats visuals que busca facilitar tant la ubicació com el trobar els serveis o llocs d’interès en una ciutat que no coneixem. A la seva web oficial disposen d’un manual explicatiu tambè en mp3 que explica l’app pas a pas.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.