Xerrada CRAPVI a l’Escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona

DSC00937Des del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (Crapvi), projecte promogut per Aspid en col·laboració amb la Fundació Esclerosi Múltiple i Aremi, es continua amb el programa d’educació i sensibilització a les escoles sobre la discapacitat física.

DSC00925

La activitat “La Vida Independent Comença a l’Escola”, vol apropar als nens i nenes en edat escolar de primària, la realitat amb la que conviuen les persones amb discapacitat, els reptes a què s’enfronten i a la vegada normalitzar una situació o realitat social que en alguns casos ja és present a l’escola, fent-ho a través del joc.

DSC00911

L’objectiu principal és experimentar i reflexionar sobre les barreres físiques, socials i de comunicació que han de superar les persones amb discapacitat per posar en evidència la necessitat d’eliminar-les. Aprendre a acompanyar i ajudar a una persona amb problemes de mobilitat. Així com, fomentar valors cooperatius i de col·laboració amb possibles amics/gues o companys/es amb discapacitat.

DSC00915

Aquesta iniciativa consisteix en una xerrada oberta a preguntes i activitats “pràctiques” perquè els alumnes aprenguin a través del joc què sent una persona amb discapacitat, ja sigui visual o de mobilitat.

 En aquest cas, el divendres dia 30 de gener es va realitzar l’activitat a l’escola Mestre Ramon Estadella i Torradeflot de Guissona, amb la  participació de 36 alumnes de tercer i quart de primària.

DSC00909

DSC00906

DSC00941

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.