Xerrada CRAPVI a Col•legi “Mare de Deu del Carme” a Alcoletge

Des del Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (Crapvi), projecte promogut per Aspid en col·laboració amb la Fundació Esclerosi Múltiple i Aremi, es continua amb el programa d’educació i sensibilització a les escoles sobre la discapacitat física.

 

La activitat “La Vida Independent Comença a l’Escola”, vol apropar als nens i nenes en edat escolar de primària, la realitat amb la que conviuen les persones amb discapacitat, els reptes a què s’enfronten i a la vegada normalitzar una situació o realitat social que ens alguns casos ja és present a l’escola, fent-ho a través del joc.

L’objectiu principal és experimentar i reflexionar sobre les barreres físiques, socials i de comunicació que han de superar les persones amb discapacitat per posar en evidència la necessitat d’eliminar-les. Aprendre a acompanyar i ajudar a una persona amb problemes de mobilitat. Així com, fomentar valors cooperatius i de col·laboració amb possibles amics/gues o companys/es amb discapacitat. En aquest cas, han participat 46 alumnes de quart de primària.

Aquesta iniciativa consisteix en una xerrada oberta a preguntes i activitats “pràctiques” perquè els alumnes aprenguin a través del joc què sent una persona amb discapacitat, ja sigui visual o de mobilitat. Veiem alguns exemples:

Escriure amb el peu

Escriure amb el pe:

Escriure amb la boca

Escriure amb la boca

Comunicació no verbal

Comunicació no verbal

Menjar només amb una mà

Menjar només amb una mà

Beure sense veure

Beure sense veure

Gimcana amb cadira de rodes

Gimcana amb cadira de rodes

Gimcana amb cadira de rodes

Gimcana amb cadira de rodes

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.