Xerrada CRAPVI a l’Escola Valeri Serra de Bellpuig

2El passat 23 d’octubre, el Centre de Recursos per a l’Autonomia Personal, la Prevenció de la Dependència i la Vida Independent (CRAPVI), projecte impulsat per Àspid en col·laboració amb l’Hospital de Dia Miquel Martí i Pol de la Fundació Esclerosi Múltiple i Centre de Recursos Sirius- Aremi, va donar continuïtat al programa d’educació i sensibilització a les escoles sobre la discapacitat física a la província de Lleida.

L’objectiu principal és apropar als nens i nenes en edat escolar la realitat amb la que conviuen les persones amb discapacitat, els reptes a què s’enfronten i a la vegada normalitzar una situació o realitat social que ens alguns casos ja és present a l’escola, fent-ho a través del joc.

3L’activitat consisteix en dues parts, la primera, és una breu presentació de l’entitat i la exposició de la experiència vital d’una persona amb una discapacitat adquirida, donant l’oportunitat de que els nens i nenes puguin plantejar els dubtes que li puguin sorgir. En la segona part de l’activitat es proposen uns jocs per empatitzar amb una persona amb discapacitat física i/o sensorial en el desenvolupament de les activitats de la vida diària.

4L’objectiu principal és reflexionar sobre les barreres físiques, socials i de comunicació que han de superar les persones amb discapacitat per posar en evidència la necessitat d’eliminar-les. Així com, fomentar valors cooperatius i de col·laboració amb possibles amics/gues o companys/es amb discapacitat.

5El CRAPVI és l’únic centre de recursos específics per persones amb discapacitat o en situació de dependència implementat a tota Catalunya, potenciant a la vegada el treball en xarxa i l’optimització de recursos.

1

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.