Assessorament jurídic gratuït per a les persones amb discapacitat

Yuste Assessors i ASPID signen un conveni per tal d’oferir orientació legal davant situacions de discriminació i de vulneració dels drets socials

 assessoL’Associació de Paraplègics i Discapacitat Físics de Lleida (ASPID) oferirà a partir d’aquest mes assessorament i orientació jurídica gratuïta al col·lectiu de persones amb discapacitat ateses per la seva Oficina de Vida Independent. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració signat amb Yuste Assessors, gabinet jurídic que prestarà aquest servei de franc a aquelles persones derivades per ASPID que vegin vulnerats els drets socials —especialment els drets vinculats a la autonomia personal— o que pateixin situacions de discriminació i vulneració del dret a la igualtat d’oportunitats.

 L’acord entre ASPID i Yuste Assessors, signat aquest divendres, estableix que aquesta darrera entitat oferirà sessions d’orientació jurídica i assessorament legal en tots aquells casos de discriminació evident per raó de diversitat funcional, supervisant i verificant l’estricte compliment de les disposicions de la Convenció de la Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

 L’Oficina de Vida Independent d’ASPID

L’assessorament jurídic és des d’ara una nova prestació de l’Oficina de Vida Independent d’ASPID (OVI), la qual posa a l’abast de les persones amb discapacitat un extens ventall de serveis i recursos amb l’objectiu que puguin desenvolupar un projecte de vida independent.

 Concretament, l’OVI ofereix un Servei d’Informació i Orientació per a la vida Independent i assessorament legal; el Servei de Tutories “Entre Iguals” (acompanyament a persones amb una discapacitat sobrevinguda recent per part de persones amb discapacitat ja adquirida); el Grup d’Accessibilitat (grup de persones amb discapacitat física que promou i organitza diferents iniciatives per aconseguir un entorn accessible) i accions de sensibilització i formació (xerrades informatives i de conscienciació per famílies, professionals i població en general, etc.).

 A data d’avui 55 persones han estat ateses des de l’OVI, acció complementada per les 740 persones ateses des del CRAPVI, una plataforma de serveis i recursos que gestionen de forma coordinada les entitats ASPID, AREMI, Creu Roja Lleida i Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). D’altra banda, les 7 accions de sensibilització i formació realitzades durant aquest any per l’OVI han aplegat 114 persones.

 Quant a la tipologia de les demandes rebudes a l’OVI, 21 persones han sol·licitat informació; 28 han estat ateses per temes d’assessorament i tràmits i gestions; 2 per suport entre iguals, i 1 pel servei d’autonomia personal. Cal dir també que des d’ASPID s’han realitzat 3 derivacions a altres entitats del CRAPVI.

 D’altra banda, un 16% de les demandes rebudes a l’OVI han estat relacionades amb assessorament legal o temes relacionats amb la problemàtica per l’accés al món laboral.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.