Xerrada de sensibilització CRAPVI adreçada a voluntaris de Creu Roja de Lleida

4El passat divendres 20 de Juny, Aspid va participar en la XVII Trobada Comarcal de Voluntaris de Creu Roja Lleida, que es va celebrar a la seu provincial.

En el marc del desenvolupament del projecte CRAPVI, l’Associació ASPID ofereix a institucions, administracions i entitats dins l’àmbit de la gestió dels serveis socials i/o sociosanitaris, la sessió formativa “Autonomia Personal i Vida Independent”.

5Donant continuïtat a les accions de conscienciació social  que tenen com principal objectiu, apropar a persones voluntaris/es i professionals d’aquests àmbits el concepte i filosofia del moviment de la vida independent entre les persones amb discapacitat o situació de dependència i la realitat amb la que conviuen. Altrament s’apropa la dinàmica quotidiana d’aquest col·lectiu per visualitzar dels reptes a què s’enfronten les persones amb algun tipus de discapacitat i, a la vegada, normalitzar una situació o realitat social que en alguns casos ja és present, fent-ho de manera dinàmica.

 En aquesta ocasió la sessió va constar de dues parts: per una banda, es va fer una sessió sobre l’autonomia personal i concepte de filosofia vida independent, presentant la plataforma CRAPVI (Centre de Recursos per l’Autonomia Personal i promoció de Vida Independent) així com els recursos i serveis que s’ofereix. Per l’altra banda, es va dinamitzar una sèrie de pràctiques per empatitzar amb la realitat d’una persona amb dificultats de mobilitat o limitacions funcionals (desplaçar-nos amb cadira de rodes o crosses, tenir que desenvolupar ABVD amb limitacions sensorials,….).

6Per finalitzar, en aquest acte vam comptar la participació d’un grup de vint-i-cinc voluntaris/es que realitzen la seva tasca de voluntariat amb les persones grans i dependents. La seva valoració sobre la temàtica, la informació proporcionada i la implementació va ser molt positiva i enriquidora.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.