Atonomia personal i vida independent (Alta Ribagorça, 10 de Març 2014)

altribEl passat Dilluns, Professionals de l’entitat ASPID van organitzar una sessió formativa i de sensibilització, a la població de Pont de Suert, dirigida  professionals dels serveis socials del territori. Durant la jornada es va explicar els recursos i servis, que s’ofereixen dins del programa CRAPVI, adreçats a persones amb situació de dependència i/o discapacitat , i amb la finalitat última de donar suport per a que puguin viure el seu propi projecte de vida amb la seva màxima autonomia i plenitud.

A l’acte van assistir els tècnics relacionats amb serveis socials i benestar de comarca de l’Alta Ribagorça, els quals van valorar positivament aquesta trobada ja que, es una manera de poder conèixer més recursos i serveis, que operen a la província amb els que podran, per una banda, millorar el servei de cara als usuaris del territori i, per l’altra, se’ls podrà oferir eines per aconseguir una vida molt més autònoma tot i tenir problemes de mobilitat.

Per part d’ASPID, dins del servei de oficina de vida independent, destaquem la figura de l’Assistent Personal, com un recurs orientat a persones amb situacions de dependència, que volen desenvolupar el seu propi projecte de vida d’una manera autònoma.

Cal destacar que aquest programa es desenvolupa gràcies a la implicació de diverses entitats del territori com són: Aspid, Creu Roja, la Fundació Esclerosi múltiple i Aremi, oferint una amplia cartera de serveis, tots orientat  l’autonomia personal i la millora e l qualitat de vida de les persones amb situació de dependència i/o discapacitat física. Com en ocasions anteriors, una part molt important dins dels projecte és la sensibilització. És per aquesta raó que durant la implementació d’aquest programa es presenta als treballadors dels serveis socials i àmbits relacionats del territori Lleidatà aquest tipus de actuacions i serveis.

Amb aquestes accions de sensibilització, pretenem informar i assessorar a professionals dels serveis socials, de tota la província de Lleida, però també genera un treball amb xarxa que ajudi a conèixer i optimitzar els recursos existents.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.